انصاری نیک گفت: پروژه کلر آلکالی پیشرفت حدود ۶۰ درصدی در بخش مهندسی پایه و تفصیلی دارد و عملیات شمعکوبی و تسطیح زمین الان در حال انجام است و در ماههای آینده دستاوردهای بهتری در این پروژه مهم و راهبردی خواهیم داشت.
به نقل از روابط عمومی پتروشیمی بندر امام، سپهدار انصاری نیک، مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در خصوص انتخاب به عنوان شرکت نوآور برتر و دریافت جایزه تندیس نقره ای همایش پتروفن اظهار داشت: من از همکاران خودم در پتروشیمی بندر امام به خاطر زحمات یک ساله شان از پتروفن ۱۴۰۲ تا پتروفن ۱۴۰۳ که با تلاشهای شبانه روزی با فکر، خلاقیت، نوآوری، تلاش، تخصص و تعهد توانستند که در ارزیابی جایزه پتروفن ۱۴۰۳ دستاوردهای خوبی را داشته و موفق بشوند، تشکر میکنم. به هر صورت ما توانستیم که به عنوان شرکت نوآور جایزه سیمین بگیریم و همینطور همکاران ما در جایزه نوآوری به عنوان کارشناس نوآور و در بهینهسازی فرآیند جایزه دریافت کردند. رویکرد ما حرکت به جلو است تا در پتروفن آینده باز دستاوردهای بهتری داشته باشیم و همه اینها در چارچوب بندر امام نوین در حوزه دیجیتال، بهبود فرآیندها، ارزش آفرینی و تنوع در محصول، دنبال خواهد شد.
انصاری نیک در خصوص آخرین وضعیت و کم و کیف طرحهای توسعه زنجیره ارزش آروماتیک، NF، کلرآلکالی و الفین بندر امام نوین تاکید کرد: واحد NF که پروژه اتان ریکاوری است تقریبا پیشرفت حدودا ۶۰ درصدی دارد و این در واقع یکی از پروژههایی است که در واحدهای NF باعث افزایش ظرفیت و همینطور بهینهسازی در جداسازی و بهرهوری فرآیند خواهد شد. در بخش آروماتیک، واحد پیش تفکیک خوراک آروماتیک باعث می شود ظرفیت واحد آروماتیک حدود ۳۰۰ هزار تن افزایش پیدا بکند که تقریبا به مرحله انعقاد قرارداد رسیده و به زودی مهندسی و خرید این پروژه شروع خواهد شد. پروژه کلر آلکالی هم پیشرفت حدود ۶۰ درصدی در بخش مهندسی پایه و تفصیلی دارد و عملیات شمعکوبی و تسطیح زمین الان در حال انجام است و در ماههای آینده دستاوردهای بهتری در این پروژه مهم و راهبردی خواهیم داشت. پروژه کلر آلکالی یک و دو در واقع بخش اول زنجیره کلر تا PVC است. ما در دریاچه نمک بندر امام در حال انجام مطالعاتی هستیم که بتوانیم این دریاچه را با تایید محیط زیست کشور لایروبی کنیم و باعث بشود تا راندمان تولید نمک افزایش پیدا بکند و سازگار با محیط زیست باشد. همچنین مذاکرات اخذ قرارداد خرید لایسنس و مهندسی پایه هم برای واحدهای PVCو VCM در جریان است که به زودی به نتیجه خواهد رسید.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در مورد پروژه الماس ماهشهر و امکان بازگشت این پروژه به پتروشیمی بندر امام گفت: ما سهامدار پروژه الماس ماهشهر هم هستیم و قرار است که با افزایش ظرفیت خوراک بندر امام از مناطق نفت خیز جنوب و پالایش گاز هویزه خلیج فارس، پتروشیمی بندر امام به عنوان تامین کننده خوراک الماس باشد. در حال حاضر ۳۴ درصد سهام الماس ماهشهر را داریم و به دنبال آن هستیم که اگر سهامداران ما در هلدینگ خلیج فارس و هیئت مدیره خلیج فارس تایید بکنند، سهام ما افزایش یابد و موافقت کنند تا به سمت سهام مدیریتی برویم. حدود ۶۰ درصد خوراک الماس ماهشهر از پتروشیمی بندر امام تامین خواهد شد که منوط به افزایش ظرفیت خوراک بندر امام از مناطق نفت خیز جنوب و پالایش گاز هویزه خلیج فارس است.
انصاری نیک در خصوص بحث کمبود تولید پالایش گاز هویزه به خاطر کمبود تولید مناطق نفت خیز جنوب و توقف ساخت فاز 2 آن به خاطر تامین مالی و تاثیراتش در برنامههای چشم انداز بندر امام نوین تصریح کرد: آنقدر که من اطلاع دارم پالایش گاز هویزه خلیج فارس دچار کمبود تولید نشده و از بدو راهاندازی متوسط تولیدش ۱۵ هزار بشکه در روز بوده و الان به بالای ۲۰ هزار بشکه در روز رسیده است، یعنی رشد تولید داشته و برنامه مان اینست که با کمک پتروشیمی بندر امام یک توافقنامه تامین مالی به امضا برسانیم و تامین مالی بکنیم که فاز اول پالایش گاز هویزه تکمیل بشود و خوراکش تا بهار ۱۴۰۴ به حدود ۴۰ هزار بشکه در روز برسد. فاز دو پالایش گاز هویزه هم در حال تکمیل است که گزارش مربوطه را خود شرکت میتواند ارائه نماید.
مدیرعامل پتروشیمی بندر امام در مورد سناریو جایگزین تامین خوراک پایدار از منابع خارجی اعلام کرد: من شرایط را برای این کار فراهم نمیبینم و نگاه ما در پتروشیمی بندر امام به داخل کشور و میادین داخلی است.