در نشست بررسی رویکرد برنامه هفتم و قانون بودجه در حوزه محرومیت زدایی مطرح شد؛
ضرورت ایجاد نگرش جامع و یکپارچه درباره محرومیت و محرومیت زدایی
نشست بررسی رویکرد برنامه هفتم و قانون بودجه در حوزه محرومیت زدایی برگزار و در آن بر ضرورت ایجاد نگرش یکپارچه در این حوزه تأکید شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی، نشست تخصصی بررسی رویکرد برنامه هفتم و قانون بودجه در حوزه محرومیتزدایی با حضور نمایندگانی از سازمان برنامه و بودجه، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی و جمعی از پژوهشگران و کارشناسان مرکز پژوهش های مجلس برگزار شد.
هادی افراسیابی، مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی مرکز پژوهش های مجلس در ابتدای این نشست ضمن تبیین اهمیت محرومیتزدایی در برنامه هفتم و قانون بودجه، این سوال را طرح کرد که آیا ما به بسترها و پیشران های ایجاد محرومیت در کشور توجه داریم یا تنها تلاش کردیم پیامدهای این بسترها را تا حد ممکن مدیریت کنیم.
وی ادامه داد: باید بررسی کنیم که آیا توانسته ایم یک نگرش جامع و مطالعه شده در حوزه محرومیت و محرومیتزدایی داشته باشیم یا اسیر اقدامات پراکنده شدیم؟ همچنین این موضوع مهم است که روند فعلی اقدامات منجر به محرومیتزدایی شده یا محرومیت را تشدید کرده است.
مدیر کل دفتر مطالعات اجتماعی همچنین در خصوص ضرورت ایجاد نگرش یکپارچه در حوزه محرومیتزدایی، تخصص اعتبارات و لزوم بازنگری در آن، توانمندسازی جوامع محلی و توسعه مناطق محروم سوالاتی مطرح کرد.
وی در ادامه به این مسئله اشاره کرد که در لایحه اول برنامه هفتم توسعه توجه زیادی به امر محرومیتزدایی نشده بود و بندهایی مستقیم در این وجود وجود نداشت اما در تصویب نهایی این موارد اضافه شد و امروز موارد مرتبط با محرومیتزدایی در برنامه هفتم توسعه قابل قبول است.
افراسیابی به عدم تحقق اهداف برنامه ها به ویژه در حوزه محرومیتزدایی اشاره کرد و گفت: باید برای عملیاتی شدن احکام برنامه همه توان اجرایی کشور به کار گرفته شود.
در ادامه این نشست نمایندگان دستگاه های اجرایی حاضر و پژوهشگران مرکز پژوهشها به بیان نکات خود در مورد احکام محرومیتزدایی در برنامه هفتم و قانون بودجه پرداختند.
تکمیل کردن سامانه جامع رفاه ایرانیان برای تکمیل نظام آماری کشور جهت استفاده دستگاههای مختلف برای نحوه سیاستگذاری در امر محرومیتزدایی، وجود اختلافات نظری در حوزه رویکردها عدالتخواهی و محرومیتزدایی، ضرورت سطحبندی مناطق محروم در کشور، نگاه مزیت محور برای توسعه مناطق محروم و جمعآوری اطلاعات دقیق محرومیت در کشور محورهایی بود که کارشناسان و حاضران در نشست به آن اشاره کردند که قرار شد برای پیگیری این موارد جهت رسیدن به مشورت های سیاستی، جلسات ادامه پیدا کند./