تحریمها مشکلات زیادی را در صنایع مختلف کشور به وجود آورده است و بسیاری از شرکتها و بازیگران اصلی اقتصادی برای ادامه فعالیت با مشکل روبرو شدهاند.
پتروشیمیها هم از این قاعده مستثنی نیستند؛ به ویژه زمانی که این صنعت به طور مستقیم و جدی تحریم شد و شرکتهای فعال در این زمینه با مشکلات زیادی روبرو شدند.
هماکنون رشد صنعت پتروشیمی در مرز ۱۰۰ میلیون تن قرار دارد که تا پایان برنامه هفتم توسعه به ۱۳۱ میلیون تن خواهد رسید و این اعداد از عزم صنعت پتروشیمی برای تامین نیازهای کشور خبر میدهد.
پتروشیمی مارون از جمله فعالان این صنعت بود که در شرایط تحریمها توانست علاوهبر اینکه حیات خود را حفظ کند؛ بلکه با نگاه به ظرفیتهای داخلی محصولات خود را بهتر و باکیفیتتر از گذشته تولید و به بازار داخلی و حتی خارجی عرضه کند.
به گفته مسئولان در حال حاضر کشور ما توانایی تولید حدود 80 تا 90 درصد تجهیزات مهم صنعت پتروشیمی در داخل را دارد و دربخشهایی که نیاز به واردات است، از طریق دور زدن تحریمها این اتفاق رخ میدهد ولی این امر مستلزم هزینه و زمانبر است و فرآیند رشد و توسعه را با کندی مواجه میکند؛ اما با همه این مشکلات، پتروشیمی مارون حدود 350 میلیون دلار ارزآوری برای کشور دارد.
یکی از جدی ترین چالش های ناشی از تحریم ها، تحریم های ارزی و نقل و انتقالات پولی و مالی با دیگر کشورهاست. به همین دلیل بکارگیری ارز در عرصه های حساس، اهمیت بیشتری دارد. جالب اینکه ارزبری قرارداد های دانش بنیانی پتروشیمی مارون ۵۵ میلیون دلار است که در نتیجه تولید آن در داخل کشور، از خروج ارز جلوگیری می کند و به عبارت بهتر این قرارداد های مارون، نقش بسزایی در رفع مشکلات فنی و فرایندی ناشی از تحریم ها و کاهش وابستگی به شرکت های خارجی به همراه دارد.
عملکرد پتروشیمی مارون در به وضوح در صورتهای مالی این شرکت به چشم میآید. بررسی عملکرد ماهانه این شرکت نشان میدهد که مارون توانسته به خوبی از پس تحریمها برآید و حتی مسیر توسعه خود را با سرعت بیشتری طی کند.
این شرکت در خرداد ماه موفق شد تناژ فروش و میزان تولیدات خود را بالا ببرد و این موضوع درآمد این پتروشیمی را بر مدار صعودی قرار داده است. درآمد ماهانه پتروشیمی مارون در خردادماه سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل حدودا 775 درصد بالا رفت و از 423 میلیارد تومان به بیش از 3 هزارو 705 میلیارد تومان رسید. همچنین درآمد پتروشیمی مارون در خردادماه نسبت به ماه گذشته آن یعنی اردیبهشت ماه نیز رشد حدودا 13 درصدی دارد.
پتروشیمی مارون در خردادماه سال جاری حجم فروش محصولاتش را 131 هزار و 829 تن رساند که نسبت به مدت زمان مشابه سال قبل افزایش 450 درصدی دارد.