چهارشنبه 19 دی 1403
خانهسیاستمرکز پژوهش مجلسنشست بررسی وضعیت دوپینگ در ایران؛ دوپینگ تناسب اندام برگزار شد

نشست بررسی وضعیت دوپینگ در ایران؛ دوپینگ تناسب اندام برگزار شد

نشست «بررسی وضعیت دوپینگ در ایران» برگزار و در آن بر راه حل هایی همچون جرم انگاری دوپینگ به ویژه در تولید، نگهداری، توزیع و تجویز مواد نیروزا تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی مرکز پژوهش‌های مجلس نشست تخصصی بررسی وضعیت دوپینگ در ایران با محوریت دوپینگ تناسب اندام با حضور علی سلامت، نایب رئیس انجمن صنفی باشگاهداران استان تهران، محمد امیرعظیمی، رئیس هیئت آمادگی جسمانی استان تهران، اکبر خزائی، داور و مربی‌المللی بدنسازی، یاسین لک عضو اسبق تیم ملی پرورش اندام و مربی بدنسازی، فرشید نزاکتی مربی بدنسازی، صادق رنجبر، دبیر نشست، محمدحسین قربانی و مبین حاجی حسنی، پژوهشگران گروه ورزش میراث فرهنگی و گردشگری، برگزار شد.

 

در بخش اول نشست به اهمیت موضوع «دوپینگ تناسب اندام» و تهدیدهای جدی آن که در برخی موارد منجر به مرگ و مشکلات جدی مربوط به سلامتی افراد است پرداخته شد. «دوپینگ تناسب اندام» یکی از دغدغه‌های جدی پژوهشگران و سیاست‌گذاران در کل جهان است چراکه بر اساس مطالعات؛ با اقبال هرچه بیشتر مردم به سمت باشگاه‌های تناسب اندام و همزمان تأکید رسانه‌ها و فرهنگها بر ظاهر زیبا همواره این خطر برای ورزشکاران -به‌ویژه ورزشکاران جوان- وجود دارد تا از طریق مصرف مواد نیروزای ممنوعه به جای اهداف سلامتی به دنبال اهداف پرخطر زیبایی باشند.

 

در ادامه این نشست ضمن تأکید بر ضرورت پژوهش و مستندسازی در این حوزه به نقش عواملی همچون شیوع دسترسی پذیری به مواد نیروزا، فرهنگ‌سازی ضعیف، ضعف برنامه‌های آموزشی نهادهای ورزشی، رویکرد ناصواب رسانه‌ها، درآمد اندک مربیان، مدرک‌گرایی و دانش اندک برخی مربیان، عدم پایش و نظارت بر مربیان، شیوع مصرف‌گرایی در جامعه، عدم آگاهی و ضعف مهارت‌های روانشناختی افراد و ورزشکاران در دوپینگ تناسب اندام پرداخته شد.

 

نظارت مؤثر، اجرای برنامه‌های آموزشی و ایجابی از سوی نهادهای ورزشی در این زمینه بسیار ضعیف است و در برخی موارد عملاً اقدامی صورت نگرفته است. حاضرین در این نشست بر اساس مطالعات میدانی و تجربی بر خطری جدی شیوع مصرف مواد نیروزا در آقایان و بانوان تأکید کردند.

 

همچنین حاضرین این نشست در راستای عملیاتی شدن نتایج گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس باعنوان «مطالعه تجربه جهانی نحوه مقابله با دوپینگ در سطح ملی؛ بررسی کشورهای منتخب براساس شاخص های چندگانه» بر راه حل‌هایی همچون جرم‌انگاری دوپینگ به‌ویژه در تولید، نگهداری، توزیع و تجویز مواد نیروزا تأکید کردند. همچنین بر حمایت ویژه قانونگذار و دولت به اقدامات فرهنگی و آموزشی در زمینه مبارزه با دوپینگ تأکید شد./

مقالات مرتبط

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر