یکشنبه 2 دی 1403
خانهنفتكاهش گازسوزی به میزان 120 میلیون فوت مكعب در روز

كاهش گازسوزی به میزان 120 میلیون فوت مكعب در روز

ميزان گازهاي ارسالي به مشعل در مناطق نفتخيز جنوب در هفته پایانی آبان ماه نسبت به مهر ماه سال جاري،120 میلیون فوت مکعب در روز کاهش را نشان مي دهد.

 مدیرعامل  شرکت ملی نفت مناطق نفتخیز جنوب با اعلام این خبر گفت: تا پایان سال جاری، شاهد بهره‌برداری از ۳ پروژه مهم در این حوزه و جلوگیری از سوزاندن بخشی از گازهاي همراه در مشعل‌ها خواهیم بود.

مهندس ابراهیم پیرامون همچنین از پیشرفت طرح‌ها و پروژهای جمع‌آوری گازهای همراه و جلوگیری از گاز‌سوزی در مشعل های در این شرکت به عنوان مهم‌ترین فعالیت در حوزه محیط‌زیست و حفظ سرمایه‌های ملی یاد کرد و افزود: راه اندازي بخش مشترک شيرين سازي آماک، تكميل تعميرات اساسي واحدهاي تقويت فشار آماك در اهواز 2، رفع مشکل کمپرسور پروپان کارخانه NGL400 و راه اندازي NGL200  آغاجاری، مهم‌ترين عوامل مؤثر در ميزان کاهش گازسوزي در این مدت بوده است.

مدیرعامل شرکت ملی مناطق نفتخیزجنوب، همچنین با اعلام  اينكه بزودي با راه اندازي ايستگاه های تقويت فشار گاز گچساران 2 و گچساران 4 به ترتيب شاهد کاهش 45 (م ف م ر) و 25 (م ف م ر) گازسوزی خواهيم بود، تصريح کرد: مجموع این اقدامات به جلوگيري از هدررفت سرمايه هاي ملي و حفاظت از محيط‌زيست، تأمين خوراك صنايع پتروشيمي و نيز کمک مؤثر به رفع بخشي از ناترازي گاز مورد نياز سوخت زمستاني كشور منتج خواهد شد.

مهندس پيرامون با اشاره به ضرورت تأمين خوراک پتروشيمي‌ها افزود: شرکت ملي مناطق نفت خيز جنوب به‌منظور جمع‌آوری و جلوگیری از سوزاندن 250 میلیون فوت مکعب گاز در روز قراردادی با شرکت پتروشیمی مارون در ناحيه مارون و اهواز در قالب 8 پروژه منعقد کرده است که مطابق برنامه، تا پایان سال 1404 تمامی پروژه‌هاي مورد نظر تکمیل و در مدار عملیاتی قرار خواهند گرفت و بخش زيادي از مشكلات گازسوزي و آلودگي منطقه را رفع خواهند نمود.

وي همچين تصریح کرد: به ‌منظور جمع‌آوری و جلوگیری از سوزاندن  600 میلیون فوت مکعب در روز گازهای شرکت مناطق نفت خیز جنوب، قرارداد ديگري با شرکت شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس در قالب 26 پروژه منعقد شده است که مطابق برنامه تا سال 1407 تکمیل و به تدریج، تمامی پروژه های مورد نظر به بهره برداري خواهند رسيد.

شايان ذکر است با توجه به رويكرد جديد شركت ملي مناطق نفت‌خيز جنوب در جهت نيل به جهش توليد و نيز ايفاي نقش اين شركت در جمع‌آوري گازهاي مشعل، اقدامات و پيگيري‌هاي ضروري و رفع مشكلات قراردادي و مالي با هدف تسريع در اجراي پروژه‌هاي مذكور صورت پذيرفته است و پيش‌بيني مي شود كه بخشي از پروژه‌هاي مربوطه طي چند ماه آتي، در فاز عملياتي قرار گيرند.

مقالات مرتبط

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر