در نشستی که روز یکشنبه، نهم دیماه، با حضور فرماندار، دادستان عمومی و انقلاب شهرستان حمیدیه و مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی برگزار شد، از تلاشهای صنعت نیشکر در احیا و توسعه کشاورزی منطقه قدردانی بهعمل آمد.
به گزارش روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در این نشست، فرماندار شهرستان حمیدیه، با اشاره به وسعت ۴۲ هزارهکتاری اراضی زیر کشت این شهرستان، از اثرگذاری مثبت «کانال زهاببر نیشکر دهخدا» در احیای زمینهای کشاورزی، بهویژه در مسیر گمبوعه، سخن گفت.
نادر عمیدزاده تأکید کرد که هرچند حمیدیه در همسایگی مستقیم صنعت نیشکر قرار ندارد، اما این شرکت توانسته است اقدامات قابلتوجهی را در توسعه این منطقه انجام دهد.
تأمین آب باکیفیت برای کشاورزی
دادستان عمومی و انقلاب حمیدیه نیز در این نشست با اشاره به جایگاه برتر این شهرستان در سطح زیر کشت و تولید محصولات کشاورزی استان، از نقش مؤثر شرکت توسعه نیشکر در تأمین آب باکیفیت از طریق کانال زهاببر دهخدا تقدیر کرد و این اقدام را عاملی کلیدی در بهبود آبیاری مزارع منطقه دانست.
رضا علینسب همچنین با اعلام انجام آزمایشهای متعدد بر روی آب این کانال در آزمایشگاههای معتبر، خاطرنشان کرد: نتایج این آزمایشها کیفیت بسیار مطلوب آب برای کشاورزی منطقه را تأیید میکند.
وی اعلام کرد که تاکنون ۶۵ درصد از کانال زهاببر دهخدا توسط شرکت توسعه نیشکر لایروبی شده است، اقدامی که نقش مؤثری در بهبود انتقال آب به مزارع ایفا میکند.
نیشکر، تمامقد در کنار مردم
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی نیز در این نشست با تقدیر از تلاشهای مسئولان شهرستان حمیدیه در شکوفایی کشاورزی منطقه و حمایت از کشاورزان، اظهار داشت: شرکت توسعه نیشکر در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود همواره در کنار مردم خوزستان بوده و خواهد بود. این شرکت متعلق به همه مردم است و شعار سال مقام معظم رهبری بهعنوان نقشه راه صنعت نیشکر سرلوحه فعالیتهای ما قرار دارد.
دکتر عبدعلی ناصری با تأکید بر اهمیت همدلی و همافزایی در پیشبرد اهداف توسعه پایدار، افزود: توجه بهرسم همسایگی و عمل به مسئولیتهای اجتماعی از اولویتهای اصلی شرکت توسعه نیشکر است. ما با همکاری مردم و تکیه بر ظرفیتهای بومی، تلاش کردهایم تحولی پایدار ایجاد کنیم، چرا که بر این باوریم همه داشتههای ما از مردم سرچشمه میگیرد.
بازگشت حیات به چرخه زیستی منطقه
پمپاژ آب به اراضی کشاورزی حمیدیه این پمپاژ آب از طریق کانال زهاببر نیشکر دهخدا به طول ۱۲۶ کیلومتر انجام میشود و پس از درنوردیدن روستاهای شموس، ملاشیه، عین دو، بنی تمیم، جفیر به «کرخه نور» میریزد و اراضی آنجا را هم سیراب میکند و چرخه محیطزیست را زنده نگه میدارد.
روستاهای محدوده اهواز تا حمیدیه و هویزه، در طول این پیمایش ۱۲۶ کیلومتری، از آب مطلوب برای کشاورزی برخوردار شدهاند. با اجرای این طرح، گامی مهم برای بازگشت حیات به چرخه زیستی منطقه همگام با تأمین آب روستاها برداشته شده است.