مرکز تولید عوامل میکروارگانیسم کنترل بیولوژیک آفات نیشکر (انسکتاریوم) با هدف جایگزینی مبارزه بیولوژیکی بهجای مصرف سموم شیمیایی در کشت و صنعت نیشکر دعبل خزاعی افتتاح شد.
به گزارش روابطعمومی شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، این مرکز آزمایشگاهی که دوشنبه (۱۲ آذرماه) با حضور معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست، استاندار خوزستان و جمعی از مسئولین، به بهرهبرداری رسید، مجهّز به پیشرفتهترین ساختمان و تجهیزات آزمایشگاهی برای پرورش و تکثیر «زنبور تلنموس» است.
دکتر عبدعلی ناصری، مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی، در حاشیه این مراسم به اهمیت کنترل بیولوژیک آفات نیشکر اشاره کرد و گفت: با راهاندازی این انسکتاریوم، ظرفیت تولید زنبور تلنموس در این واحد نیشکری به ۱۰ میلیون قطعه در سال افزایش مییابد. این طرح با کاهش جمعیت آفت سزامیا در مزارع، میزان آلودگی را به پایینتر از سطح زیان اقتصادی میرساند.
حذف کامل سموم شیمیایی
وی همچنین اظهار داشت که تولید و رهاسازی زنبور تلنموس در صنعت نیشکر موجب حذف کامل سموم شیمیایی شده و علاوه بر حفاظت از محیطزیست، به تولید محصولی باکیفیت منجر میشود.
دکتر ناصری همچنین افزود: برای تولید سالانه ۵۰ میلیون قطعه زنبور تلنموس در کشت و صنعتهای نیشکری و مؤسسه تحقیقات نیشکر برنامهریزی شده و در کنار این اقدام، از روشهای تلفیقی نظیر تله سبز، تله نوری و بهبود حاصلخیزی خاک برای مقابله با آفات استفاده میشود.
زنبورهای تلنموس با جستجو، تخمهای آفت سزامیا در ساقه نیشکر را شناسایی کرده و با تخمگذاری بر روی آنها، از تولید آفت ساقه خوار جلوگیری میکنند.
بازدید از فعالیتهای محیطزیستی صنعت نیشکر
معاون رئیسجمهور و رئیس سازمان حفاظت محیطزیست نیز پس از افتتاح این انسکتاریوم، از تصفیهخانه فاضلاب و روند برداشت سبز در کشت و صنعت دعبل خزاعی بازدید کرد. وی در این بازدید با مدیران صنعت نیشکر در خصوص برنامههای توسعه برداشت سبز و استفاده از فناوریهای نوین به گفتگو پرداخت.
بازدید از شرکت خمیرمایه و الکل رازی، کارخانه بازیابی گاز بیودی اکسیدکربن و تغلیظ ویناس از دیگر برنامههای رئیس سازمان حفاظت محیطزیست در بازدید از صنعت نیشکر بود.