سه‌شنبه 24 مهر 1403
خانهاخبارعزم مارون برای برطرف کردن ناترازی بنزین

عزم مارون برای برطرف کردن ناترازی بنزین

براساس آمارهای رسمی متوسط مصرف روزانه بنزین در سال 1403 به حدود 140 میلیون لیتر رسیده که رقم بالایی است. تغییر ساعات اداری تأثیر مستقیم در افزایش مصرف بنزین داشته، به‌طوری که در ساعات ابتدایی صبح، اغلب مردم با اتومبیل‌های شخصی به سر کار می‌روند در ساعات پایانی نیز که حدود ساعت 13 است، با وسایل نقلیه شخصی بیشتر تردد می‌کنند و این مسئله موجب شده 1.5 میلیون لیتر در تهران به مصرف بنزین کشور اضافه شود.

در واقع تغییر ساعات اداری موجب افزایش 11 درصدی بنزین در سطح تهران و افزایش 6 درصدی بنزین در سطح کشور شد.

به گفته مسئولان ناترازی بنزین در بخش تولید و مصرف بسیار محسوس است به طوریکه در سال گذشته حدود ۳ میلیارد دلار واردات بنزین به کشور انجام شد.

بدون شک وجود تحریم‌ها، مشکلات زیادی را هم در بخش تولید و هم در بخش واردات بنزین به وجود آورده است که در بخش تولید پتروشیمی‌ها با این مشکل دست‌و‌پنجه نرم می‌کنند.

پتروشیمی مارون مشارکت در طرح احداث واحد تولید بنزن و بنزین از بنزین پیرولیز را کلید زده است. این طرح در قالب مشارکت با قدر السهم 51 درصدی پتروشیمی مارون با بخش خصوصی و در راستای تکمیل زنجیره ارزش محصول بنزین پیرولیز تولیدی مجتمع مارون در مجاروت مجتمع تعریف و در حال اجراست. اول  اینکه سرمایه گذاری 51 درصدی پتروشیمی مارون بیانگر آن است که بخش خصوصی توان لازم در این فعالیت اقتصادی را ندارد، دوم اینکه مارون با سرمایه گذاری 51 درصدی، قدرت تصمیم گیری در این صنعت را برای خود محفوظ نگه داشته و سوم آنکه بخش خصوصی درگیر این سرمایه گذاری شده تا سرمایه های جاری کشور در بخش خصوصی به جای آنکه در عرصه دلالی و بحران آفرینی در بخش دلار، سکه، خودرو، مسکن و… به جریان بیفتد، در بخش تولید مولد و به نفع اقتصاد و منافع ملی به جریان بیفتد.

آنچه از سرمایه گذاری پتروشیمی مارون در این پروژه مشخص می شود، ملبغ سرمایه گذاری ارزی این  پروژه است. میزان سرمایه گذاری شرکت پتروشیمی مارون 35 میلیون یورو است.

همچنین بخوانید  فرصت‌سازی پتروشیمی مارون از تحریم‌ها

شرکت پتروشیمی مارون در سال 1377 برای اجرای الفین هفتم تاسیس گردید. با اجرای این طرح که با ظرفیت تولید سالیانه 1/1میلیون تن اتیلن در زمره بزرگترین الفین ها در جهان است، برای اولین بار در کشور C2 (اتان) از گاز طبیعی استحصال شده ، طی فرایندهایی به مواد الفینی، فراورده های پلیمری و شیمیایی تبدیل می‌شود.

با اینکه مارون از پتروشیمی‌های نسبتا جوان ایران محسوب می‌شود، اما تا به حال به خوبی نشان داده که می‌تواند در زمان‌های بحرانی مثل تحریم‌ها، کشور را یاری کند، تا در مسیر توسعه از پیچ‌و‌خم‌ها با موفقیت عبور کند.

مقالات مرتبط

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر