پنج‌شنبه 15 آذر 1403
خانهاخبارتوجه ویژه پتروشیمی مارون به حفظ محیط زیست

توجه ویژه پتروشیمی مارون به حفظ محیط زیست

پتروشیمی مارون به حفظ محیط زیست توجه ویژه دارد.

طی قرن‌های اخیر، صنایع به عنوان اصلی‌ترین دشمن محیط زیست شناخته می‌شوند که فعالان آن به دلیل کسب سود بیشتر توجه زیادی به آن ندارند.

صنعت پتروشیمی یکی از مهم‌ترین منابع تولید گازهای گلخانه‌ای اصلی است که مسئول گرم شدن زمین هستند. سایر تاثیرات منفی صنعت پتروشیمی بر محیط زیست عبارت‌اند از: باران‌های اسیدی، از بین رفتن لایه اوزون، آلودگی هوا و…

صنعت پتروشیمی، مواد شیمیایی به صورت بالقوه مضر هستند در واقع سموم مهلک، بوهای سمی و یا مواد قابل احتراق هستند. صنعت پتروشیمی همچنین ممکن است باعث از بین رفتن تنوع زیستی و تخریب اکوسیستم شود. بخارهای حاصل از صنعت پتروشیمی شامل مقادیر متنابهی از هیدروکربن‌های حلقوی و آروماتیک، فنول‌ها، مشتقات فلزی، مواد فعال سطحی، سولفیدها، اسید نفتیلنیک و سایر مواد شیمیایی می‌شود. تولیدکنندگان محصولات شیمیایی و پتروشیمی دومین مصرف‌کننده بزرگ در بخش‌های تولید جهان هستند و تقریباً ۵ درصد از گازهای گلخانه‌ای دنیا را تولید می‌کنند.

این میزان آلاینده شامل انتشار مستقیم دی‌اکسید ناشی از سوخت‌های فسیلی در محل کارخانه، انتشار غیرمستقیم آلاینده‌ها در اثر استفاده از برق در جریان تولید و انتشار گازهای غیر دی‌اکسید در فرآیندهای صنعتی مختلف است. در زمینه انتشار گازهای گلخانه‌ای تاکنون بیشترین توجه معطوف به انتشار گاز دی‌اکسیدکربن بوده که در اثر سوختن سوخت‌های فسیلی ایجاد می‌شود، اما بخش عمده سوخت‌های فسیلی برای مصارف غیرانرژی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در اینجا مصارف غیر انرژی تحت عنوان مصرف خوراک‌های فسیلی برای تولید مواد ارگانیک مصنوعی و محصولات شیمیایی تعریف می‌شود.

متاسفانه در کشور ما صنایع توجه چندانی به حفظ محیط زیست ندارند و این موضوع مشکلات زیادی را به بار آورده است.

اما پتروشیمی مارون یکی از شرکت‌هایی است که حفظ محیط زیست را در اولویت قرار می‌دهد و همواره در تلاش است تا میزان آسیب به محیط زیست را به حداقل برساند.

پروژه جمع آوری و حذف ترکیبات آلی فرّار از سطح حوضچه‌های واحد تصفیه پساب پتروشیمی مارون به روش اکسیداسیون حرارتی از جمله پروژه‌های زیست محیطی این شرکت برای رفع آلودگی‌ها است که چندی پیش برای اولین بار در استان خوزستان، با حضور حشمتی معاون محترم سازمان محیط زیست کشور (و جمعی از مدیران ارشد سازمان )، اشرفی مدیرکل محترم محیط زیست خوزستان، برزگر مدیرعامل سازمان منطقه ویژه و مدیرعامل پتروشیمی مارون افتتاح شد.

در اجرای این پروژه شرکت Tecam Gruop اسپانیا پس از طراحى، ساخت و ارسال تجهیزات، با شدت گرفتن تحریم ها در مقابل کشورمان، از انجام تعهد های خود به منظور نصب و راه اندازی کوره و تجهیزات سیستم، سر باز زده و قطع همکاری کرد. اما پتروشیمى مارون با تکیه بر توان متخصصان داخلی خود و شرکت‌هاى دانش بنیان، بدون در دست داشتن مدارک نصب و کد های کنترلی و ابزار دقیقی، جهت دسترسی به سیستم های کنترلی، نسبت به شکستن قفل کدهاى سیستم کنترل و برنامه نویسی مجدد سیستم و ارتقای آن اقدام و نهایتا موفق به راه اندازی سیستم شدند. در این طرح همه حوضچه‌هاى ورودى تصفیه خانه به مساحت حدود ۲ هزار متر مربع از سوی پوشش هاى کامپوزیتى مقاوم در برابر خوردگى، پوشانده شده و همه بخار های ترکیبات آلى از طریق خطوط انتقال و یک دستگاه مکنده اصلى، جمع آورى شده و وارد دستگاه اکسیداسیون حرارتى می شود و در محدوده دمایى ۸۰۰ تا ۹۰۰، گاز ها سوزانده شده و به بخار آب و دى اکسید کربن تبدیل مى شود. گازهاى خروجى مطابق با استاندارد اروپا بوده و به منظور حصول اطمینان از رعایت استانداردهاى محیط زیست روى خروجى دودکش، سیستم پایش لحظه اى در نظر گرفته شده است.

مقالات مرتبط

پاسخ ترک

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید

محبوب ترین

نظرات اخیر